Eğitimde İnovasyon Derneği olarak Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik ( STEM) alanları eğitimi konusunda çalışan öğretmenler tarafından Türkiye’de ilk, orta ve lise okullarında, okul süreçlerine bilim ve mühendislik çalışmalarını entegre etmek genel amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz.
21.yy öğrencilerin akademik ve meslek hayatlarında başarılı olabilmeleri için; temel beceriler eleştirel ve yaratıcı düşünme, problem çözme, girişimcilik, liderliktir. Tüm bu becerilerin temelinde bilgi ve teknolojiyi uyum içinde kullanabilen nesiller yatmaktadır. Bu sebeple STEM, MAKER ve Robotik alanında üreten gençler yetiştirmek ve Türkiye’de her şehre her okula ulaştırmak üzere yola çıktık.
Robotik turnuva ve yarışmalarda öğrencilere, mühendislik-tasarım ve robotik alanlarda, mekanın parçalardan her yıl yenilen ve verilen problemin çözümüne yönelik özel tasarımlar üretirler. Kodlama alanlarında becerilerini geliştirerek robotun sorununu çözecek şekilde programlayarak algoritma oluşturma, strateji geliştirme konusunda deneyim kazanırlar. Mühendislik becerileri ilkokuldan itibaren gelişmeye başlar. Gerçek hayatta karşılaştıkları olayları çözmenin yöntem ve becerilerini deneyimleme fırsatı elde ederler.
Maalesef ülkemizde mühendislik fakültesinde okuyan öğrencilere baktığımızda veya robotik turnuvalara katılan öğrencilere baktığımızda kız öğrencilerin az olduğunu, takımlarda kız öğrencilere genelde halka ilişkiler gibi görevler verildiğini görüyoruz.
Amacımız kızların da robot yapabileceğini, kızlarında çok iyi kod yazabileceğini göstermek ve kız öğrencileri destekleyerek daha çok kız çocuğuna ulaşmak. Kız çocuklarının mühendislik ve bilim konularında öncü olması için çalışmaları yürütmeye devam ediyoruz. Son 2 yılımızda Yozgat, Burdur, Antalya, Sakarya gibi şehirlerde “Kızlar Robot Yapıyor” etkinliği düzenledik. Bu etkinlikleri il Milli Eğitim Müdürlükleri ve Belediyelerle işbirliği yaparak organize ettik.